Tudung Labuh tapi…..

Selalu kita tengok di fb dan twitter banyak post-post yang share pasal keperluan perempuan menutup aurat dengan sempurna… pakailah tudung betui-betui…cara pakai tudung macam gini dan bukan macam gitu…etc2….banyaklah terangkan kat kito cara-cara tutup aurat dengan sempurna untuk kaum hawa…

Buat macam tu baguih dan insyaAllah dapat pahala… TAPI cam mano pulak dengan LELAKI yang share benda ni…

La ni ambo nak cerita pasal lelaki jugok dan apakata kita ghoyak(bagitau) sikit pasal lelaki hehehe…mengikut pengetahuan ambo..yang bukan ustaz ni…kalau salah tolong tegur ye….ni ambo ade suatu cerita nak habaq

Someone asked an SHEIKH KAMEL AL MEKKIwhy does the muslim always grow their beard?…he said i understand why you are asking me that question..but i actually dont grow it..it comes out by itself!…not like that i wake up and put some manouvres…go outside in the sun..check in the mirror is it growing, it just comes out by itself!…what is natural is when a male matures, he develops facial hair.. so if you ask a child to draw a face of a man and the face of a woman, the child will naturally adds facial hair to the face of a man..so what is natural is for your hair to grow out..and what not natural is to insist every morning on removing every stubble of hair and cutting yourself in the process and putting the cologne..all so that you can say aah like the man in the gilette commercial.

lelaki ni yang terbaiknya SIMPANLAH JANGGUT..dapat pahala kerana ianya sunnah nabi Muhammad idola kita semua dijemput ustaz azhar idrus untuk memberi sedikit nasihat..

dr maza…

ustaz fathul bahri…ulama umno..

TAPI jangan kita ukur ketakwaan orang dengan janggut dan bila dah berjanggut tu perlulah kita jaga dengan RAPI .. bak kata habib ali…

So marilah kita concern pada apa yang patut dilakukan oleh lelaki juga dan bukan hanya pada perempuan..BARULAH SEIMBANG hehehe..bagi yang tak tumbuh janggut tu tak pe la jangan bersedih ye..

YANG PENTING kecintaan terhadap sunnah nabitu ada dalam hati juga insyaAllah akan direward oleh Allah🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s