Betul ke Awek kau Terbaik?

Betul ke Awek ko ni terbaik? Aku rasa Awek aku lagi hebat. Tak percaya?

Awek aku ni susah lapar.. dia bagi aku makan dulu, dia tak makan pun takpe.

Awek aku ni susah sedih.. Kat depan aku dia selalu senyum, tapi aku pernah dengar orang kata dia nangis kat belakang. I’m sorry.

Awek aku ni terror masak memasak.. Semua favourite dish aku dia tahu masak. Awek ko  masak air je ke.

Awek aku ni memang rajin.. Baju aku dia yang basuh, pinggan makan semua dia tolong cuci. Ko ade?…  Laen la kalau awek ko kerja dobi.

Awek aku ni genius.. semua tarikh penting aku dia ingat, eventhough tarikh exam. Awek ko ingat tarikh birthday fb je ke.

Awek aku ni penceramah motivasi.. Setiap kali aku down dan sedih, dialah pemberi semangat. Tapi time up aku pulak yang lupa Awek ni.

Awek aku ni gigih.. Time susah dulu2, rela berniaga kat pasar malam nak bagi duit kat aku. Laen la awek ko anak perdana menteri.

Awek aku ni solehah.. Ajar aku agama, Ajar aku sembahyang, siap doa untuk aku tiap2 kali lepas solat.

Tak habis kalau nak cerita kehebatan Awek aku ni.

Yang paling penting Awek aku ni setia..  Aku buruk ke, miskin ke, cacat ke, rambut tak pacak ke dia tetap terima aku seadanya..

Oleh itu Aku berbangga jadi anak Awek, Aku bangga jadi anak husband Awek.

Kasih Ibu membawa ke syurga, kasih Ayah sepanjang zaman.

‘Fourier Series’ 10.08pm, 13/5/12 Queensway, London

2 thoughts on “Betul ke Awek kau Terbaik?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s