Jersey Kelab EPL season 2012/2013

Manchester United

gergasi merah, MU akan memperagakan gingham kit rekaan nike pada season hadapan. Nike memperkenalkan jersey ini sebagai tribute kepada kilang gingham di manchester yang beroperasi pada kurun ke 18th. Makhluk apakah gingham ini?. Gingham adalh sejenis kain yang bercorak petak papan dam yang dipakai oleh mat2 hipster di zaman dahulu kala. Niat asal nike sebenarnya adalah untuk menghargai penyokong MU di malaysia yang suka memakai kain sarong.


 

Liverpool FC

Terbaik ambe habak kat hang.. haha. Setelah tamat kontrak adidas dengan liverpool YNWA, Warrior iaitu sebuah syarikat jenam sukan di US telah menaja jersey LIverpool untuk musim 12/13. Syarikat ini bukanlah syarikat warrior yang menaja jersey AFC cup kelantan seperti yang digembar gemburkan. Design dia simple, classy, cool dan macam2 lagi.. haha.. Baju lawa piala takde pun masalah.

 

 

Chelsea

Jersey Chelsea kali ni nampak lebih menarik dengan kaler emas yang digunakan oleh adidas. Dulu chelsea pernah pakai jalur emas ni time umbro sponsor. Mungkin emas ini melambangkan kekayaan roman abrahamovic yang lebih menyerlah berbanding kekayaan mereka memenangi piala.

 

 

 

Arsenal

Jersey arsenal season depan nampak tak jauh beza dengan jersey season sebelumnya kecuali ditambah jalur biru di leher dan di lengan. Jalur biru tu dletakkan sebagai penghargaan kepada bekas manager arsenal zaman dulu kala iaitu Herbert Chapman (bukan cap ayam) yang berjaya membawa 3 kejayaan liga dan satu FA cup kepada arsenal. Sebenarnya jalur biru itu membentuk satu bendera belanda dan ini adalh cubaan Wenger untuk memujuk Robin van persie untuk tidak lari ke Man City

 

 

Manchester City

Kelab top 4 terbaru milik pak arab ini telah membuktikan duit mampu membeli segalanya.. kecuali iman dan amal. Jersey bawah ni cuma leaked photo sahaja. Kesahihan masih belum dipastikan.

  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s