PENJARA 5 STAR

Dalam banyak benda apsal penjara jugak nak 5 star… ADOI YAY PUN.Kalau nak tengok penjara2 yang mungkin menjadi idaman pesalah2 dari malaysia dan saentero dunia, boleh la scroll ke bawah. Kalau taknak, button pangkah ada kat atas tu…

Justizzentrum Leoben Minimum Security Prison, Austria

PEHH.. Kalah chalet KYUEM

Kat penjara ni ada designer punyer perabot, TV sorang satu, taman , ping pong court dan banyak lagi. Yang FAILnyer apsal la dapat TV sorang satu… mesti kes tak nak bagi berebut TV nak tengok bola… ha3

Vertical Prison

Inilah penjara atas langit yang menjadi kebanggaan rakyat malaysia. SEBAB APA?.. Malaysian kut design ni . Penjara ni merupakan penjara konsep rekaan Chow Khoon Toong, Ong Tien Yee dan Beh Ssi Cze (sorang pun aku tak kenal). Aku rase tak bleh buat penjara ni kat malaysia. AJE GILA nak bazirkan duit buat benda ni. Bagi la wakil2 rakyat beli kereta mewah ke, bini tukar rambut ke… Rakyat rumah nak roboh pun OK (based on true story)

Halden Fengsel Prison, Norway

Pilih antara Penjara ni dan rumah korang..

PEHHHHHHH.. penjara ni menyediakan award winning architecture untuk penghuni2 mereka. LOL. Dalam penjara ni ada tempat khas untuk jogging dan they also provide cooking classes for the inmates.(grammar berterabur)

Danish State Prison
 

State prison ni akan dibina kat Island of Falster kat denmark. Ada perpustakaan, rumah keagamaan, kedai, sport facilities dan mace-mace lagi. Rase-Rasenyer ade tak prisoner nak lari dari penjara macam ni.. (Luaran terjaga, MENTAL?)

Juvenile Pavilion

ARTISTIC seperti Arsenal TEAM...

Pusat tahanan juvana ni dibina di Belanda dan sebab diorang buat mcam ni adalh untuk merubah pesalah2 muda ini melalui hubungan mereka dengan nature. HOK ALOH..

source:http://techflesh.com

***ni penjara dunia bro, kalau penjara akhirat?.

 


2 thoughts on “PENJARA 5 STAR

  1. kreatif bro… ha2.. nti ak ado gadget baru la bru bleh post gmbr… corby buat hal.. ade can nok kne tukar ni.. he2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s